Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

«Η φάρμα των Ζώων» αποτελεί το πορτρέτο της σημερινής κοινωνίας;;


Η φάρμα είναι ένας χώρος που εκτρέφονται ζώα και κάποιες ράτσες που επιδέχονται εκπαίδευσης, για πολλούς και διάφορους λόγους. Σημειωτέων πως οι φάρμες έχουν κάποια όρια, δλδ είναι περιφραγμένες με πολλά μέσα (πχ ηλεκτρική περίφραξη), για να παραμένουν οι πληθυσμοί εντός. Έτσι, λοιπόν, ένας τεράστιος αριθμός ταΐζεται και αυξάνει για τις διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων. Είναι τα θηλαστικά που προορίζονται για σφαγή.  Είναι τα πουλερικά, όπως και τα ψάρια στους κλωβούς, μέσα σε θαλάσσιες περιοχές και απάνεμους κόλπους...

Όλοι αυτοί οι ζωικοί πληθυσμοί εκτρέφονται κατά τέτοιον τρόπο, ώστε σε περιορισμό ευρισκόμενοι, άνευ άνετων χώρων, στοιβαγμένοι και ακίνητοι, να αυξήσουν το σωματικό βάρος και η οικονομική τους απόδοση να είναι η μέγιστη αναμενόμενη. Βέβαια το σημαντικότερο εδώ είναι το είδος και η ποιότητα των τροφών που χρησιμοποιούνται. Κάποιοι από εσάς θεωρώ πως γνωρίζετε για τις παρεχόμενες τροφές, που μόνον φυσικές και ακίνδυνες δεν είναι.

Είναι και οι φάρμες εκπαίδευσης ζώων.  Υπάρχουν ράτσες που διακρίνονται για κάποια ποσότητα φαιάς ουσίας στον εγκέφαλο τους, η οποία είναι αρκετή για τους εκπαιδευτές, προς επιτυχία των πειραμάτων τους.

Στις θεωρίες αλλά και στην πράξη για την εκπαίδευση, κύριο χαρακτηριστικό είναι η εξάρτηση και η ανταμοιβή. Τα υπό πίεση βρισκόμενα ζώα, σε συνθήκες στέρησης κίνησης και τροφής, μετά από λίγο χρόνο, προθυμότατα μαθαίνουν να εκτελούν διαταγές η νούμερα, με δώρο μικρή ποσότητα τροφής. Η μακρόχρονη παραμονή σε τέτοια κατάσταση, γίνεται βίωμα του ζώου και επομένως η εκτέλεση της εντολής είναι άμεση.

Υποψιάζεστε που πάω το θέμα;; Ναι, καλά το πάτε, στην φάρμα των ανθρώπων, στην σημερινή κοινωνία. Ίσως ο τίτλος να σας ξινίζει, όμως νομίζω πως υπάρχει μια τεράστια αντιστοιχία. Οπωσδήποτε δεν είμαστε ζώα που εκτρέφονται για σφαγή, αλλά αν αναλογιστούμε τους τρόπους διακυβέρνησης που εφαρμόζουν οι πολιτικοί, μάλλον μας σφάζουν για την επιτυχία των σκοπών τους.

Θυσιάζουν την ζωή μας, ασελγούν στην νόηση μας, βιάζουν συνειδήσεις και μας μαντρώνουν σε αυστηρά κομματικούς χώρους, επιτυγχάνοντας τον τέλειο έλεγχο μας. Μάθετε παρακαλώ, για την παγκοσμιοποίηση και την νέα τάξη πραγμάτων και κατόπιν δέχομαι αντιρρήσεις και οποίες τοποθετήσεις.

Όσον για την εκπαίδευση, δεν απέχουμε από τα ζώα των τσίρκο.  Μαθαίνουμε να εκτελούμε το νούμερο μας και είμαστε υπό τον πλήρη έλεγχο εκπαιδευτών και θηριοδαμαστών.

Δεν έχεις βενζίνη, πάρε fuel pass. Energy pass για να ανάψεις θερμοσίφωνο να ξεβρωμίσεις. Food pass για να ψιλοχορτάσεις και προσεχώς dentist pass για τα σάπια δόντια. Αν αυτό δεν είναι εκπαίδευση, τι άλλο μπορεί να είναι;; Και μην κουνιέσαι πολύ διότι μπορεί να τα χάσεις όλα αυτά και ή να καείς όπως στο Μάτι ή να πεθάνεις όπως στα Τέμπη. Στην ουσία σε εκτρέφουν με τον φόβο της στέρησης και την πλασματική αύξηση των αναγκών σου. Όσον μεγαλώνουν οι ανάγκες που αδυνατούμε να καλύψουμε, τόσον η εξάρτηση μεγαλώνει και μας καθιστά υπάκουους, υποτελείς και άνευ προσωπικής ζωής και γνώμης.

Όπως καλά αντιλαμβάνεστε, αυτή είναι η ενδεδειγμένη για τους πολιτικούς τακτική, ώστε οι πολίτες να άγονται και να φέρονται ανάλογα με τις προθέσεις τους και την πολιτική προστιθέμενη αξία που οικειοποιούνται καταχρηστικώς.

Και τι απομένει φίλοι μου;; Θα παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στην  φάρμα;; Μάλλον όχι, διότι ο καιρός ωρίμασε και οι πολίτες αποφάσισαν να αντιδράσουν. Γκρεμίζουν τους φράχτες και απαιτούν τον αέρα της ελευθερίας μετ’ επιτάσεως πλέον.  Τα δεσμά σπάζουν, οι θανάσιμες εξαρτήσεις παύουν.

Τον δρόμο που όλοι επιθυμούμε, τον άνοιξε η Ελλήνων Συνέλευσις, που μας φέρνει σ’ έναν νέο κόσμο, ανθρώπινο, με υψηλά ιδανικά. Έξω από  πεπατημένες τακτικές, έξω από χειραγώγηση, με αυτοπεποίθηση και αίσθημα ευθύνης, η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ αναλαμβάνει για τους πολίτες την ανάδειξη νόμων, αρχών και αξιών, για την υλοποίηση και εγκατάσταση της Ελλήνων Πολιτείας και απόδοση στον Έλληνα των δικαίων και των δικών του.

Χρήστος Κράγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου