Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ;


Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV.

Στο ερώτημα που τίθεται εάν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους κυβερνώντες σε ότι αφορά την ασφάλεια των υδάτων , η απάντηση μου είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ. Είναι καταφατική η απάντηση διότι κάθε φορά που γίνεται γνωστή μία υπέρβαση στα βαρέα μέταλλα στα νιτρικά και στα χημικά, Κάποιες φορές... και κυρίως σε τοπικό επίπεδο υπάρχει , συνήθως εκ των υστέρων , κάποιο ρεπορτάζ και αυτό συνήθως με πρωτοβουλία κάποιου τοπικού δημοσιογράφου.

Ποτέ δεν ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που ότι μαθαίνουν είναι αφού πρώτα και εν αγνοία τους έπιναν το δηλητήριο. Ουσιαστικά είναι μία κρυφή διαρκείς απειλή για την δημόσια υγεία λόγω του ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα επίπεδα μόλυνσης απόρροια της υπερβολικής χρήσης των λιπασμάτων η οποία λαμβάνει χώρα σε 30 αγροτικές περιοχές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε την λεγόμενη νιτρορύπανση = (υπερβολική χρήση λιπασμάτων με μεγάλη περιεκτικότητα σε νιτρικά ιόντα ).

Ήδη από το 1980 εντοπίστηκε ως μία από τις μεγαλύτερες επιβαρύνσης των υδάτων! Από το 1991 η Ε.Ε. εξέδωσε ειδική οδηγία για περιορισμό της χρήσης λιπασμάτων που αφορούσε την υλοποίηση προγραμμάτων απονιτροποίησης για τις επιβαρυμένες περιοχές. Έκτοτε έχουν περάσει 32 χρόνια και η Ελλάδα έχει αποτύχει να εφαρμόσει πλήρως την Κοινοτική Οδηγία με αποτέλεσμα να συνεχίσει να υπάρχει αυξημένη μόλυνση από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και το νερό να είναι προβληματικό ως προς την χρήση του.

Για πολλοστή φορά οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν για την ασφάλεια του πολίτη που έτσι τον εκθέτουν σε κινδύνους και μάλιστα με ύπουλο τρόπο ....μέσα από το ποτήρι που πίνει το νερό ακόμη και μέσω των λαχανικών των φρούτων. Είναι καιρός να αλλάξουν όλα αυτά και μπορεί να γίνει μόνο με την Ελλήνων Συνέλευσις. Αυτό θα το διακρίνετε μέσω των Προγραμματικών Δηλώσεων της που είναι κατατεθειμένες δεσμευτικά στον Άρειο Πάγο και θα υλοποιηθούν με την ανάληψη της Διακυβέρνησης από την Ελλήνων Συνέλευσις.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3r...

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου