Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Μ. ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗΣ: ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΨΗΦΟΥΣ





Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, μάς αναγκάζουν να ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος κάθε ημέρας μας στο χώρο εργασίας.

Οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες επισημαίνουν ότι...


τα οφέλη από την άσκηση πολλαπλασιάζονται αν για τη δραστηριότητά μας επιλέξουμε έναν εξωτερικό χώρο.

Οι έρευνες έχουν καταγράψει ότι η αθλητική δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο μειώνει κατά 12% τα επίπεδα κορτιζόλης, που θεωρείται η κατεξοχήν ορμόνη του στρες και φθείρει τον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, η άθληση σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον ενισχύει το ανοσοποιητικό, καθώς ο κλειστός χώρος έχει 10 φορές πιο τοξική ατμόσφαιρα, λόγω τεχνητού φωτισμού, κλιματισμού και έλλειψης σωστού αερισμού.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι η επαφή με το φυσικό περιβάλλον είναι ο παράγοντας που ενισχύει τα αποτελέσματα της αθλητικής δραστηριότητας, μειώνοντας σημαντικά το ενδεχόμενο να παρουσιάσουμε καρδιολογικά προβλήματα, αρτηριακή πίεση, διαβήτη ή ακόμη και κατάθλιψη.

Η άσκηση σε φυσικό περιβάλλον είναι εκείνη που μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε ακόμη και την έλλειψη συγκέντρωσης στο χώρο εργασίας ή το στρες που δημιουργούν οι επαγγελματικές μας υποχρεώσεις.

Οι Δρομείς της Αθήνας σε ανακοίνωση τους γράφουν: οι δρομείς εκδράμουν, τρέχουν, γνωρίζουν τον τόπο και μαθαίνουν για την ιστορία του, καταλύουν εκεί και υποστηρίζουν την οικονομία του Τοπου.

Ο ορισμός δηλαδή του αθλοτουρισμού.

Μήπως αυτή η αναπτυσσόμενη δραστηριότητα η οποία είναι ποικοιλοτρόπως πολύ ωφέλιμη θα μπορούσε να φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα με τη συνεπικουρία του κράτους;

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ , ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΨΗΦΟΥΣ.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΈΣ ΥΠΟΔΟΜΈΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΝΕΡΟ, ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ Η ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΎΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ.

ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ-ΧΩΡΟΥΣ ΠΑΡΚΙΝ-ΦΩΤΙΣΜΌ-ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΚΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ-ΚΟΛΥΜΒΉΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΈΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΑΣΚΕΊΤΑΙ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου